Frans-Friese muziek!

Hoe leer je een koor uit Marseille om overtuigend een Fries lied te zingen? Hester Knol, initiatiefnemer van het Frans/Friese koor dat vrijdagavond optrad in het MCL kreeg het voor elkaar. Ze sprak de Friese tekst in op dicteersnelheid; de Fransen schreven wat ze verstonden op hun eigen manier op, en bleken als rasechte Friezen ‘Wêr sjogg’ jo sa’n romte’ van Tetman de Vries te kunnen brengen.  Heel bijzonder: een koor met een Friese en Franse helft, die het repertoire los van elkaar instudeerden, en het in korte tijd met succes tot één geheel maakten. Het internationaal koorproject onder leiding van Johan Postma zong muziek van renaissance tot heden. Houtkwintet Blaasvaak begeleidde en soleerde. Publiek en musici genoten. Een prachtige avond!

Eén gedachte over “Frans-Friese muziek!”

  1. Wat een prachtig concert! In zo’n korte tijd dit met elkaar bereiken is een prestatie op zich. Natuurlijk zou het allemaal technisch nog beter kunnen, maar dirigent Johan Postma zei het na afloop heel treffend, we speelden en zongen van hart tot hart. Dat is wat muziek doet. Dank voor de gelegenheid om dit concert te mogen geven. MERCI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *