Passieconcert in MCL

Op zondag 25 maart 2018, 15.00 uur organiseert het Bonifatius Cultuurfonds een passieconcert in het auditorium van het MCL. De koren Schola Cantorum Mistúra en gemengd koor Menorah Groningen brengen onder leiding van dirigent Piet Vessies een bijzonder muziekprogramma dat past bij de Goede Week – de week voor Pasen. Pianobegeleiding: Oeds Wijnsma.

Op het programma staan werken van de componisten Sally K. Albrecht, Felix Mendelssohn-Bartholdy en Franz Schubert. Een belangrijk deel van het concert wordt gevormd door het beschouwend oratorium Les Sept Paroles du Christ en Croix (De zeven kruiswoorden, 1859) van de Belg César Franck (1822-1890). In dit muziekstuk worden uitspraken van Jezus door bijbelse en liturgische teksten verbonden, waardoor het werk één geheel vormt. De compositie werd pas in 1955 door de Universiteitsbibliotheek van Luik ontdekt.

Toegang is kosteloos, collecte aan de uitgang. Alle belangstellenden – patiënten, bezoekers, medewerkers en anderen- zijn van harte welkom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *