Kampioensbrassband ‘Looft den Heer’ Beetgumermolen

Op zondag 10 december 2017 organiseert het Bonifatius Cultuurfonds een optreden van brassband ‘Looft den Heer’ uit Beetgumermolen. Het optreden vindt plaats in het Medisch Centrum Leeuwarden. Aanvang 15:30 uur, gratis toegang, collecte aan de uitgang.

Muziekvereniging ‘Looft den Heer’ Beetgumermolen is opgericht in 1945 als fanfare, en in 1983 overgegaan in een brassbandbezetting. Een brassband bestaat uit koperen blaasinstrumenten te weten: cornetten, althoorns, één bugel, baritons, euphoniums, trombones en bassen. Daarnaast wordt een brassband ondersteund met ritmisch- en melodisch slagwerk op alle soorten slagwerkinstrumenten.

‘Looft den Heer’ is een bloeiende vereniging met veel jeugd en een eigen muziekschool. De naam doet misschien anders vermoeden, maar de band speelt een zeer veelzijdig repertoire, van klassiek tot pop, en van filmmuziek tot kerkelijke muziek. De vereniging is actief voor de eigen dorpen, maar doet ook graag afwisselende concerten, zoals ook dit optreden in het MCL. Daarnaast doet de brassband mee aan nationale- en internationale kampioenschappen. In de afgelopen jaren mochten titels behaald worden als kampioen Deutsche Brassband Meisterschaften in 2012, Vlaams Kampioen in 2014, in juni 2017 winnaar van het entertainmentfestival voor brassbands in Surhuisterveen en zeer recent op 27 oktober van dit jaar is de band Nederlands kampioen geworden in de derde divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht.

De band staat sinds vorig jaar onder de inspirerende leiding van dirigent Gijs Heusinkveld.

De band kijkt er naar uit om een afwisselend concert te geven op 10 december in het auditorium van het MCL. Van kamermuziek tot een feestelijke mars, maar ook hits als ‘Under the Boardwalk’, ‘Macarthur Park’, ‘Born Free’ en ‘Hymn for Diana’. Daarnaast zal ook een kerstbijdrage te horen zijn met o.a. ‘Mary’s Boy Child’ en ‘A Christmas Festival’ met daarin een mix van bekende kerstliederen.

Alle belangstellenden -patiënten, bezoekers, medewerkers en anderen- zijn van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *