Nootstroom speelt Mozart’s Gran Partita

Op zondag 5 november organiseert het Bonifatius Cultuurfonds een bijzondere middag in het Medisch Centrum Leeuwarden.
Collectief Nootstroom onder leiding van Arnaud Oosterbaan verzorgt een concert met de meeslepende ‘Serenade Gran Partita’ van het wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart. Aanvang 15:00 uur, gratis toegang, collecte aan de uitgang.

Nootstroom treedt op met een ensemble van dertien professionele musici uit Friesland en omstreken. Tijdens deze middag spelen ze Mozart’s Gran Partita, (KV 361/370a,) een werk waarvan wordt gezegd dat het wellicht wel het mooiste is wat ooit voor blazers is geschreven… Pakkende anekdotes en inleidingen maken het programma tot een waar feest!

Stichting Nootstroom voelt zich uitgedaagd voor de zoektocht naar een inspirerende en toekomstbestendige rol van klassieke muziek in een veranderende samenleving. Door het geven van een impuls aan het muzikale en culturele klimaat wil Nootstroom bijdragen aan de leefbaarheid in Noord Nederland, met als kerngebied de provincie Friesland.
Inmiddels dragen ruim vijftig professionele musici Stichting Nootstroom een warm hart toe.

De verbinding met Friese poëzie, componisten en cultureel erfgoed maakt dat Nootstroom zich hecht verbonden voelt met Friesland en haar samenleving. Componisten en dichters uit Friesland verdienen hierin onze speciale aandacht. Tijdens elk muziekprogramma van Nootstroom zal één of meerdere composities of gedichten (opnieuw) het levenslicht zien.

[UPDATE: Door omstandigheden kan Claudy Jongstra, zoals eerder aangekondigd, helaas niet aanwezig zijn.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *