Duo Mastri-Le Cointre

P1100818_1280pxEen muzikale middag waar de vonken zo ongeveer vanaf vlogen. Jazzduo Mastri- Le Cointre wordt gevormd door de Amerikaanse bassist Simon Mastri en de Friese pianist Jochem le Cointre. Het duo speelde arrangementen van het American Songbook, Ramses Shaffy, eigen werken en stukken van de Israelische componist Ronn Yedidia.

Het optreden in het MCL, op 9 april 2017, was het laatste concert van de Europese tournee van deze jazzmusici. Tijdens de tournee verzorgden ze optredens in o.a. Den Haag, Amsterdam, Parijs en Brugge.

Simon Mastri, geboren in Cleveland, Ohio, raakte al jong verslingerd aan de bas, na het horen van Max Dimoff, eerste bassist van The Cleveland Orchestra. Hij studeerde aan The New School en woont momenteel in New York waar hij regelmatig uitvoert en lessen volgt van Buster Williams.

Jochem le Cointre is geboren en getogen in Leeuwarden. Hij won als jonge pianist prijzen op het Prinses Christina Concours (PCC). Met een beurs studeerde hij af aan The New School in New York en The New York Piano Academy bij dr. Ronn Yedidia.

Foto’s: klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *